7 Kasım 2017 Salı

Cüzdan nedir? Nasıl Temin Edilir?

Bitcoin Cüzdanı nedir? ,Nasıl temin ederiz? , Ne işe yarar? gibi bir çok soru gelmekte  ben de kendi bilgilerimi sizlere aktarmayı ve sizlere yardımcı olmayı istedim.

Cüzdan nedir? 

Cüzdan bitcoin veya altcoinlerinizi depolamaya yarar.Bunu banka cüzdanı veya cebinizde ki cüzdan olarak düşünebilirsiniz ve istediğiniz de müdahale edip istediğiniz de bozdurabilirsiniz. Paribu , koineks , btcturk gibi borsalar cüzdana sahiptir fakat borsa kapandığında paranızı geri verip vermemek o borsanın insiyatifine kalmıştır, bu yüzden bitcoinlerinizi ve altcoinlerinizi daha güvenli bir hale getirebilirsiniz bunu da online cüzdan , ledger nano s veya bilgisayarınıza depolayarak yapabilirsiniz fakat bilgisayar da depolaması büyük boyut alacağı için ben bunu tavsiye etmiyorum.


Cüzdan ne işe yarar?

Blockchain Wallet veya başka cüzdanlar kullanarak btclerinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz ve böylelikle borsa kapansa ya da başka birşey olsa bile , istediğiniz zaman borsaya aktarıp btclerinizi bozdurabilirsiniz.

Niye cüzdan almalıyız?

Cüzdan almak ya da almamak kişi insiyatifine bağlıdır. Uzun vadeli aldıysanız ve kafam rahat etsin güvenilir olsun derseniz bir cüzdan sahibi olun ve bu cüzdana koyun 5 yıl sonra bile cüzdandan çektiğinizde bozdurup paranızı geri alabilirsiniz.

Toparlayacak olursak;

Borsalar bir cüzdana sahiptir fakat daha güvenilir olmasını istiyorsak veya uzun vadede bekleteceksek cüzdan en mantıklısı , borsanın kapatması durumunda parayı verip vermemek borsanın insiyatifine kalmıştır.Örneğin  daha önceki yıllarda BTCTURK kapanmıştı fakat kişileri mağdur etmemek adına paralarını geri ödemişti fakat diğer borsa vermeye bilir bu yüzden cüzdan sahibi olursanız böyle bir durum söz konusu olmaz istediğiniz zaman istediğiniz borsaya coinlerinizi atabilirsiniz.

Son olarak Bitcoinlerini Blockchain'de private key'e sahip olanlar BTC bölünmesinin ardından hemen BTC Gold alırken , borsa da tutanlar ise borsaların BTC gold vermesini beklediler ve oldukça geç verildi ve BTC Gold'un fiyatı çoktan düşmüştü.

Bknz:  Bitcoin Nedir?  Bitcoin Gold Nedir?

Hiç yorum yok:
yorum